NIEUWS

Gezocht: vrijwillige vertrouwenscontactpersoon

Soms zijn er situaties waar je met vrijwilligers, bestuurders en/of beheerders niet goed uitkomt. Bijvoorbeeld op het gebied van ongewenst/grensoverschrijdend gedrag of discriminatie. Voor dit soort situaties is het belangrijk dat er een vertrouwenspersoon of vertrouwenscontactpersoon is waar mensen hun verhaal kwijt kunnen.

Volgens de richtlijnen van goed bestuur zou het voor elke locatie goed zijn een vertrouwenscontactpersoon te hebben. Voor niet elke locatie is dat haalbaar. Daarom willen we dit als vereniging samen regelen. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwillige vertrouwenscontactpersonen.

Vacature vertrouwenscontactpersoon

Verschil Vertrouwenscontactpersoon en vertrouwenspersoon

Er is een verschil tussen een vertrouwenspersoon en een vertrouwensCONTACTpersoon. Een vertrouwenspersoon heeft hier een opleiding voor gedaan. Het is zijn of haar werk. Een vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt binnen een organisatie. In ons geval is dat een vrijwilliger die goed is in luisteren en een training hiervoor heeft gevolgd of wil volgen bij de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). 

Omdat we het belangrijk vinden dat de vertrouwenscontactpersoon onderling kan overleggen, zijn we op zoek naar twee verschillende personen. Zo kunnen ze de taken verdelen en elkaars achterwacht zijn.

Taken

De vertrouwenscontactpersoon heeft drie verschillende taken:

  • eerste opvang / aanspreekpunt
  • doorverwijzen
  • preventie activiteiten

Als er een situatie is waar je onderling niet meer uitkomt, dan kan je contact opnemen met een van de vertrouwenscontactpersonen. Dit is een vertrouwelijk gesprek. Wij als Dwarsverband worden inhoudelijk niet op de hoogte gebracht van de situatie en ontvangen alleen een jaarlijks verslag van het aantal meldingen. De vertrouwenscontactpersoon luistert en verwijst indien gewenst en nodig door.

We zien ook een belangrijke preventietaak voor de vertrouwenscontactpersoon. Hij/zij komt zich uiteraard voorstellen tijdens een van onze bijeenkomsten. En uitleg geven hoe  je bepaald gedrag kan signaleren en/of voorkomen. 

Gezocht

Maar eerst.. moet de ideale vrijwilliger hiervoor worden gevonden! Dus ben of ken jij iemand die dit zou willen doen? Stuur de vacature door en neem contact met ons op.

Vertrouwenscontactpersoon