NIEUWS

Vertrouwenscontactpersoon

Loop je op jouw locatie ergens tegenaan wat je niet kan of wil bespreken op de locatie zelf? Bijvoorbeeld op het gebied van ongewenst/grensoverschrijdend gedrag of discriminatie?  Als vereniging hebben we een vertrouwenscontactpersoon bij wie je je verhaal kwijt kan: Rob Burgers. Hij stelt zich graag aan je voor.

Soms kan het erg fijn zijn om je verhaal kwijt te kunnen bij iemand die niet inhoudelijk betrokken is op je locatie. Volgens de richtlijnen van goed bestuur is het voor elke locatie goed een vertrouwenscontactpersoon te hebben. Maar dat is lang niet voor elke locatie haalbaar. Daarom hebben we dit als vereniging samen geregeld.

Even voorstellen

Op dit moment hebben we vanuit Dwarsverband één vertrouwenscontactpersoon: Rob. Hij stelt zich graag aan je voor:

“Ik ben Rob ( Burgers), gepensioneerd. Vader en opa. Ik woon in een dorp in de buurt van Utrecht. Bij mijn vroegere werkgever heb ik, onder meer, de functie van vertrouwenspersoon vervuld. Nu, met pensioen, heb ik voldoende tijd om vrijwilligerswerk te doen. Toen ik de vacature van vertrouwenscontactpersoon zag, heb ik gereageerd. En voila; hier ben ik.  Ik interesseer me zeer in het wel en wee van mensen. Ik wil dan ook een luisterend oor zijn voor jullie, de echte vrijwilligers, de echte werkers. Zo, langs de zijlijn, wil ik proberen om jullie met raad en daad bij te staan, daar waar het gaat om zaken die je niet kunt of wilt bespreken met je collega’s. Daarbij wil ik benadrukken dat alles wat ik hoor in alle vertrouwen wordt behandeld. In de komende maanden zal ik proberen, daar waar dat mogelijk is, kennis te maken met uw organisatie.”

  Rob komt zich voorstellen tijdens onze ALV op 19 september. Hij vertelt dan ook wat meer over zijn rol als vertrouwenscontactpersoon. 

Vertrouwenscontactpersoon Rob

Contactgegevens

Je kan Rob bereiken via: 0343 242 900 (bellen en whatsapp) of via rob@dwarsverbandutrecht.nl. Deze gegevens kan je altijd terug vinden op onze website: www.dwarsverbandutrecht.nl/vertrouwenspersoon/

Hoort zegt het voort

De vertrouwenscontactpersoon is er voor al onze leden, of je nou vrijwilliger, beheerder of bestuurder bent. Voor buurthuizen, speeltuinen en alles wat daartussen ligt.  Deel deze informatie dus vooral met alle mensen van je locatie en zorg dat de contactgegevens makkelijk terug te vinden zijn. Verwijs bijvoorbeeld naar onze website: https://www.dwarsverbandutrecht.nl/vertrouwenspersoon/. Zo heb je altijd de actuele contactgegevens bij de hand.

 

Sociale veiligheid

Naast het bieden van een luisterend oor, gaat Rob ons ook helpen om het thema sociale veiligheid wat meer op de kaart te zetten. Wat kun je organisatie doen om ongewenst gedrag ( bijvoorbeeld seksueel grensoverschrijdend gedrag, pesten, discriminatie) te voorkomen? Je kan hierover met je vragen bij Rob of bij coördinator Sarah terecht.

Samen met de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) organiseren we een informatiebijeenkomst Sociale Veiligheid op woensdagavond 11 oktober, van 19:30 uur – 21:30 uur. Meer informatie volgt, zet het alvast in je agenda!

 

Gezocht: een vrouw!

We zijn nog op zoek naar een tweede vertrouwenscontactpersoon, bij voorkeur een vrouw. Zo kunnen de taken worden verdeeld, zijn de vertrouwenscontactpersonen elkaars achterwacht en is er altijd iemand bereikbaar.  Ben of ken jij iemand die dit zou willen doen? Stuur de vacature door en neem contact met ons op.