OVER

Visie

De emancipatie van bewonersinitiatieven in zelfbeheer in Utrecht, en in het bijzonder de buurtcentra en speeltuinen.

Missie

Het in alle opzichten versterken van Utrechtse bewonersinitiatieven in zelfbeheer en hun onderlinge verbondenheid. En het versterken van de positie van bewonersinitiatieven in zelfbeheer in het maatschappelijk veld. Dat doen we door kennis en ervaringen met elkaar te delen, elkaar praktisch te ondersteunen en binnen het Dwarsverband ontbrekende kennis en deskundigheid aan te bieden. Daarnaast behartigen we als vereniging gezamenlijke belangen.

Verantwoording

Dwarsverband ontvangt voor haar reguliere werkzaamheden subisidie van de gemeente Utrecht. Daarnaast ontvangen we voor losse projecten, zoals het cultuurproject Podium om de Hoek seperaat subsidie van diverse fondsen.

Lees hieronder onze laatste plannen, verantwoordingen en onze statuten.

Jaarplan 2023

Jaarplan 2022

Verantwoording 2022

Projectplan Podium om de Hoek 

Verantwoording Podium om de Hoek

Statuten

Bestuur

Dwarsverband heeft een actief en betrokken bestuur van leden van de vereniging en experts uit verschillende werkvelden.  Bestaande uit Hans Elsendoorn (voorzitter), Gerard Wolswijk (penningmeester), Bruno van Veen (secretaris) en Alfred de Ronde (algemeen lid).

Medewerkers

Rosa Koenen en Sarah Faber zijn de twee coördinatoren van Dwarsverband. Zij onderhouden het contact met alle leden, organiseren de inhoudelijke bijeenkomsten, denken mee over de groei van Dwarsverband en dragen zorg voor de communicatie en de opbouw van het netwerk van Dwarsverband. Heb je een vraag? Aarzel niet om contact met ze op te nemen.