Eerder vertelden we dat een van de regelingen van de rijksoverheid voor financiële compensatie, de TOGS, niet toegankelijk was voor veel initiatieven op basis van hun SBI code. De SBI code is de code waaronder je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Na een intensieve lobby van onder andere het LSA kunnen buurthuizen de TOGS alsnog aanvragen. Lees er alles over op de website van het LSA of ga direct naar de SBI tool op de website van de KVK om te kijken of je voor jouw initiatief de TOGS  nu wel kan aanvragen. Let op! Als je de aanvraag wilt doen en je voldoet aan de voorwaarden wacht dan niet te lang met de aanvraag. De TOGS-regeling sluit op 26 juni a.s. De TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) is een eenmalige tegemoetkoming van maximaal €4.000,-. De opvolger van de TOGS is de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). Als je voor de TOGS in aanmerking komt, dan kom je dat mogelijk ook voor de TVL. Meer informatie over deze regeling volgt nog.

Kom je op basis van je SBI code nog steeds niet in aanmerking maar denk je dat dat niet klopt? Geef dan via dit formulier door aan de Kamer van Koophandel dat je staat ingeschreven onder een verkeerde SBI code.