Anderhalve meter afstand houden is weer verplicht in alle Utrechtse buurtcentra. Dit betekent dat er weer een maximaal aantal mensen aanwezig mag zijn in een ruimte. Voor kinderen tot 13 jaar geldt deze beperking niet. 

Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen moeten in het buurtcentrum weer een mondkapje dragen. Het mag af als men in de activiteitenruimte is gaan zitten. Bezoekers wordt verzocht om bij binnenkomst handen te wassen of te desinfecteren. In alle buurtcentra is vanaf 20.00 uur de horeca gesloten. De maatregelen gelden in ieder geval tot 4 december.

QR-code

Voor drie culturele activiteiten geldt een aangepaste maatregel: bij zang, toneel en dans is voor deelnemers vanaf 18 jaar een geldige QR-code verplicht vanaf 18 jaar. Deze maatregel geldt alleen voor de ruimte waarin de activiteit plaatsvindt. Daar kan dan het mondkapje af en hoeft men geen 1,50 meter afstand te houden. Deze maatregelen gelden ook voor jongeren vanaf 13 jaar in de jongerenhuiskamers van het jongerenwerk Utrecht.  

Speeltuinen

Bezoekers van speeltuinen verzoekt de gemeente bij aankomst hun handen te wassen of te desinfecteren. Buiten vraagt de gemeente een onderlinge afstand van 1.50 meter aan te houden. Voor kinderen die op de speeltuin spelen gelden de corona maatregelen niet. 

In de binnenruimten moeten volwassenen 1.50 meter afstand houden. Afhankelijk van de ruimtelijke indeling, kunnen hier van afgeweken worden. Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar in de binnenruimte van de speeltuin tot het moment dat is men gaan zitten.