NIEUWS

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Dat hij op de fiets en in pak naar het ‘promotiefeestje’ van zijn dochter moest komen, vond Gerard nog niet zo verdacht. Maar toen hij in het gemeentehuis plaats moest nemen op de voorste rij, uitgerekend op 26 april, begon er wel wat te dagen…

De verrassing was er niet minder om. Onze geliefde penningmeester Gerard Wolswijk kreeg een lintje van de burgemeester en is nu lid in de Orde van Oranje Nassau. Een onderscheiding die hij krijgt omdat hij zich met hart en ziel al meer dan 40 jaar inzet als vrijwilliger. Gerard, van harte! We prijzen ons zeer gelukkig dat je ons bestuur hebt mogen versterken.

Waarom Gerard een lintje verdient

Op de website van de gemeente Utrecht staat in het kort waarom Gerard deze bijzondere onderscheiding heeft gekregen:

“Gerard Wolswijk is al meer dan 40 jaar actief als vrijwilliger bij verschillende organisaties. Van 1975 tot 2020 is hij voorzitter geweest van het Willibrordkoor bij de Parochie Licht van Christus in de voormalige gemeenten Vleuten-De Meern en Utrecht-Leidsche Rijn. Sinds 1988 is hij als vrijwilliger actief bij de Voetbalvereniging de Meern. Daarnaast is hij sinds 1999 penningmeester van Stichting De Meernse IJsbaan en vanaf 2018 penningmeester van Vereniging Dwarsverband. Deze vereniging bundelt Utrechtse bewonersinitiatieven. Hij speelt vanaf de oprichting een belangrijke rol. Niet alleen in de verzorging van de cijfers, maar ook als coach en fysieke ondersteuner van veel penningmeesters van aangesloten leden.”

Lintje voor Gerard