IN DE 3 KRONE

Onze trots is de buurtborrel op elke derde zondag van de maand.

Het buurthuis in de 3 Krone zit in een monumentaal pand aan de Oudegracht. Sinds 2012 wordt dit succesvolle burgerinitiatief geheel door vrijwilligers gerund .

We zoeken steeds naar een goede balans tussen gratis activiteiten voor de bewoners van de binnenstad en verhuur van de beschikbare ruimtes.

In ons buurthuis is van alles te doen. Zo organiseren we buurtdiners en culturele optredens. Ben je verlegen om een praatje? Loop dan eens op woensdag bij ons binnen, van 15:00 tot 17:00 is het open huis met koffie, thee en mogelijkheid om mee te doen met spellen zoals, Mahjong en bridge. Je kan dan ook een van de  vele exposities van dichtbij te bewonderen.

Tijdens de buurtborrel, elke derde zondag van de maand, is er altijd ruimte voor een leuk of zelfs leerzaam thema. Soms politiek, vaak cultureel zoals: muziek, toneel of sprekers die iets bijzonders hebben te melden.

Houd je van mooie spulletjes? Iedere eerste zaterdag van de maand wordt het buurthuis in de 3 Krone omgetoverd tot een Vintagebeurs. Daarnaast is het buurthuis een onderdak voor zangkoren, toneelgroepen en andere activiteiten.

Houd onze agenda in de gaten en voel je welkom!