NIEUWS

Dankjewel Maik, welkom Housine!

Maik, jarenlang de accounthouder voor Maatschappelijke Ontwikkeling voor gemeente Utrecht, draagt het stokje over aan Housine. Veel leden van Dwarsverband – met name buurthuizen – krijgen subsidie vanuit Maatschappelijke Ontwikkeling, en ook de vereniging zelf wordt deels hieruit gefinancierd. De accounthouder hét aanspreekpunt bij de gemeente. Dankjewel voor de fijne samenwerking Maik!

Housine, die de rol van Maik overneemt, kenden we bij Dwarsverband al in zijn rol als accounthouder voor de speeltuinen. Nu hij ook accounthouder MO is, is hij dus voor alle leden die gemeentesubsidie ontvangen het aanspreekpunt. We vroegen hem een paar vragen over hoe hij zijn nieuwe rol instapt.

 

Accounthouder voor de buurthuizen! Waar heb je zin in?
“Ik ben blij om deze rol te vervullen, het voelt alsof ik weer terug ben op het oude nest. Buurthuizen hebben een speciale plek in mijn hart en hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling. Ik ben opgegroeid naast een buurthuis in Marokko en dat was mijn tweede thuis. Daar heb ik het verenigingsleven ontdekt. In Nederland heb ik als vrijwilliger en beroepskracht veel buurthuizen van binnen gezien. Bij de gemeente hield ik me van 2016 tot 2021 met Sociaal Makelaarschap bezig. Mijn ambitie in deze nieuwe rol is het zelfbeheer verder te versterken, de vitaliteit van zelfbeheerinitiatieven te verhogen, en gemeenschapskracht beter te benutten. Ik wil zorgen voor meer verbinding en samenwerking tussen zelfbeheerinitiatieven onderling én tussen hen en buurthuizen in medebeheer.”

Wat breng je mee naar je functie als accounthouder?
“Naast kennis en ervaring, breng ik ook mijn geloof in de kracht van samen. Samen versterk je elkaar en bereik je dus meer. Zoals het Afrikaans spreekwoord luidt: alleen ga je sneller, samen kom je verder! Het aangaan en onderhouden van relaties is belangrijk en je hebt elkaar nodig om verder te komen. Om het mee-doen te stimuleren, de sociale cohesie in de buurten en wijken te verstrekken, de eenzaamheid tegen te gaan en zelfredzaamheid te behouden of te vergroten.”

Wat maakt jou blij bij buurthuizen in Utrecht?
“Een buurthuis dat optimaal wordt gebruikt, waar bewoners nooit voor een dichte deur staan, en met een divers aanbod van activiteiten, daar wordt ik blij van. Een initiatief dat niet te veel naar binnen gericht is, maar inspeelt op de behoeften van de buurtbewoners en op de maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen in buurt, de wijk en samenleving.”

Gezellig samen bij De Nieuwe Jutter