CULTUURproject

Podium om de hoek

Cultuur: een Podium om de Hoek

‘Als de mensen niet naar cultuur komen, brengen we cultuur naar de mensen.’ Dat is ons motto. Buurthuizen en speeltuinen bevinden zich in het hart van de wijk en er is geen betere plaats om op een laagdrempelige wijze met cultuur kennis te maken.

De mogelijkheden voor programma zijn divers, van een graffiti workshop tot muziekbingo en van radiomaken tot een optreden van het Utrechts Requiem. Bij het organiseren van een cultureel evenement komt heel wat om de hoek kijken. We ondersteunen je daarom met budget om dit experiment aan te gaan. Waar gewenst denken we mee op het gebied van promotie, techniek, artiesten en programma. Dit doen we zowel een-op-een als tijdens de werkgroep cultuur waar we leren van experts en van elkaar.

Meedoen

Doe je mee? Dat kan nog in ieder geval tot juni 2024; er is nog budget voor nieuwe locaties. Stuur gerust een mailtje naar Rosa (Dwarsverband) rosa@dwarsverbandutrecht.nl of Rachella (ZIMIHC) r.bridgewater@zimihc.nl en vertel je wilde plannen of vraag hulp bij het uitwerken van een vaag idee. Om mee te kunnen doen is het volgende nodig:

 • een leuk plan (of de zin om een plan te maken!)
 • motivatie en mensen om je plannen uit te voeren
 • meenemen van partners in je promotiemateriaal
 • achteraf foto’s delen voor de verantwoording.

Je bent ook welkom om aan te sluiten bij de werkgroep cultuur. Hou de agenda van Dwarsverband in de gaten voor meer informatie.

Zin om zelfstandig aan de slag te gaan? In het artikel Samenwerken met culturele partners vind je uitleg en links naar pdf’s en kennisbankartiekelen vol tips en inspiratie om zelf cultuur te programmeren.

 

  Goed om te weten

  • Budget beschikbaar op aanvraag
  • deelname aan werkgroepen is gratis

  Meer informatie

  Podium om de Hoek organiseren we samen met ZIMIHC. Het project loopt tot juni 2024 en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en Gemeente Utrecht. We hopen het project te kunnen verlengen en zoeken hier nog passende financiering voor.

  Meer informatie is te verkrijgen bij Rosa (Dwarsverband) rosa@dwarsverbandutrecht.nl of Rachella (ZIMIHC) r.bridgewater@zimihc.nl.

  Artikel ‘Samenwerken met culturele partners’

  Factsheet Podium om de Hoek

  Activiteitenplan jaar 2 & 3 Podium om de Hoek

  Verantwoording jaar 1 Podium om de Hoek