NIEUWS

Trots op Zelfbeheer!

Dwarsverband bestaat alweer 5 jaar! Er is in die vijf jaar veel gebeurd. Er zijn steeds meer ontmoetingsplekken in zelfbeheer. Groepen bewoners die zelf verantwoordelijk zijn voor hun buurthuis of speeltuin. Een mooie ontwikkeling en daar zijn we trots op. Zo trots dat we ons jubileum samen met LSA Bewoners vieren met een symposium over zelfbeheer.

Ben jij een actieve bewoner en betrokken bij een plek in zelfbeheer? Of heb je in je werk hiermee te maken? Kom dan op 30 september naar Utrecht voor het symposium Trots op Zelfbeheer!

 

Wanneer: 30 september 2023, vanaf 10:30

Waar: Podium Oost, Oudwijkerdwarsstraat 148, 3581 LJ Utrecht

 

Programma

Tijdens het symposium kan je meedoen aan allerlei leerzame workshops en je oor te luisteren leggen voor de best practices van andere buurtlocaties in zelfbeheer. We zijn trots en dankbaar voor alle prachtige bijdragen aan het symposium, en kijken uit naar de gesprekken die zullen ontstaan! Karin van de Boogaart zal als dagvoorzitter ook de workshops introduceren en zorgen dat je energiek aan de dag kan beginnen. Om 15:40 sluiten wesamen de dag af met muzikaal vertier van de Utregse cabaretier Marcel Hermsen. We kijken naar de korte overzichtsfilm van buurthuizen in zelfbeheer in Utrecht en gaan in dialoog met wethouder Linda Voortman. Daarna is de bar open voor een heerlijk drankje. Ook voor lekker eten wordt gezorgd. DJ Kevin zorgt voor de muzikale omlijsting. Dansen? Natuurlijk, het is immers feest.

10:30 inloop met koffie, thee

11:00 Opening symposium: 5 jaar Dwarsverband!

11:45 pauze

12:00 Sessieronde 1

  1. Ronde 1: Geen marktwaarde maar meerwaarde
  2. Ronde 1: Betrekken van jongeren bij jouw initiatief
  3. Ronde 1: Jouw plek als Podium om de Hoek
  4. Ronde 1: Buurthuisactiviteit

13:15 Lunch pauze

14:15 Sessieronde 2

  1. Ronde 2: ABCD voor ontmoetingsplekken 
  2. Ronde 2: Samen staan we sterker
  3. Ronde 2: Hoe doorbreek je een vrijwilligerstekort?
  4. Ronde 2: Buurthuisactiviteit: bingo

15:40 Afsluiting & start feest

Lekker Lokaal

In de pauze hebben we lekkere zelfgemaakte koeken uit de keuken van Kinderboerderij Nieuw Rotsoord. De groene oase in de wijk Hoograven-Tolsteeg, gericht op ontmoeting, recreatie en natuur- en milieueducatie voor alle bewoners van de omliggende wijken.

De lunch wordt verzorgd door de De Zorgzusters, een cateringbedrijf en bewonersinitiatief in één. Ze serveren uit en vertellen ook iets over hun bewonersinitiatief en de ambitie om een speeltuin in zelfbeheer te nemen.

 

Symposium Trots op Zelfbeheer